GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 28-12-2018 om 16:16 uur
Laatst gewijzigd op: 28-12-2018 om 16:37 uur

IkPas: Zet je alcoholgebruik op pauze

Nederland start het nieuwe jaar met IkPas. De succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers in de vastentijd hun alcoholgebruik op pauze zetten, start in 2019 met een 30-dagen campagne op 1 januari.

Jaarlijks wordt de IkPas campagne ondersteund. Misschien heb je vorig jaar al meegedaan. Niet? Dan is het nu je kans! IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.

In de regio van GGD Hart voor Brabant wordt per gemeente gezocht naar lokale ambassadeurs, om zoveel mogelijk mensen in de regio mee te laten doen aan IkPas. Zij zijn het gezicht van de campagne. Zo zijn er in gemeenten Tilburg en Loon op Zand al enkele inwoners die IkPas graag lokaal ondersteunen.

Deelnemers van IkPas merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid maar belangrijker is het positieve effect op hoe mensen zich voelen. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter.

Meld je voor 1 januari aan op www.ikpas.nl

IkPas: 30 dagen alcoholvrij