GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 19-11-2018 om 14:32 uur
Laatst gewijzigd op: 19-11-2018 om 15:08 uur

Kinderrechtendag 2018: Workshop Kinderrechten voor scholieren

Van 19 t/m 23 november is de Week tegen Kindermishandeling 2018. Kinderen moeten kunnen opgroeien in een veilige omgeving. Om de aanpak van kindermishandeling te verbeteren, praten we niet alleen óver kinderen, maar vooral ook mét kinderen. In de regio Hart van Brabant organiseert het Regionale Jeugd Participatie Netwerk daarom samen mét de jeugd allerlei activiteiten waarmee kinderen, juffen, meesters, jongerenwerkers, beleidsmakers en wethouders leren participeren. KinderrechtenNU en de GGD Hart voor Brabant nodigden 9 scholen uit 9 verschillende gemeenten uit voor Kinderrechtendag 2018. Op deze dag nodigen we de kinderen uit om mee te denken, praten, en beslissen over hoe hun leefomgeving er kinderrechtenproof uit zou moeten zien. WE DOEN HET SAMEN.

Kinderrechtendag 2018: Workshop Kinderrechten

Op deze speciale Kinderrechtendag werkt KinderrechtenNU met klassen van verschillende scholen uit de regio Hart van Brabant samen. Zo gaan kinderen in gesprek met jeugdgezondheidzorgprofessionals van GGD Hart voor Brabant over wat er nodig is om fijn samen te leven. Samen leven zodat iedereen erbij hoort en gelukkig is. Wat is daar voor nodig? Wat heeft ieder kind nodig om op te groeien? Wat is er helemaal niet nodig? En als er iets mis gaat, wat moet je dan doen…? Wat moet je doen als je dat hoort van een vriend of klasgenoot? Kortom kinderen gaan nadenken over hoe we met elkaar omgaan, hoe we voor elkaar kunnen zorgen en elkaar kunnen helpen. De beste ideeën worden door alle basisscholen uit alle gemeenten opgeschreven in een manifest ‘We doen het samen’.

Kinderen overhandigen manifest ‘We doen het samen’ aan wethouders

Tijdens het afsluitende symposium op vrijdag 23 oktober blikken we terug op een week vol activiteiten waarin kinderen en professionals met elkaar in gesprek zijn gegaan. Deze middag worden de manifesten ‘WE DOEN HET SAMEN’ overhandigd aan de wethouders van de verschillende gemeenten en de aanwezige Taskforce-leden, om zo ook de behoeften van het kind mee te nemen besluiten. We doen het samen!

Logo's KinderrechtenNU en GGD Hart voor Brabant