GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-11-2018 om 16:20 uur
Laatst gewijzigd op: 12-11-2018 om 16:46 uur

Eet je beter-bus en bloedsuikerprikken in Groenewoud

Woensdag 14 november is het wereld diabetesdag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan diabetes. In de Tilburgse wijk Groenewoud wordt in wijkcentrum De Spijkerbeemden een inloopmiddag gehouden.

Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom om meer te weten te komen over diabetes, hoe je de ziekte kan voorkomen en hoe je diabetes opmerkt. Bezoekers krijgen gratis advies over hun leefstijl en kunnen zelf het bloedsuiker prikken.

Kookinspiratie in de Eet je beter-bus

Gezond en gevarieerd eten heeft veel impact op het verloop van diabetes II. Om hier aandacht voor te vragen staat op het naastgelegen Pater van den Elsenplein de hele middag de Eet je beter-bus. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor een proeverij in de bus. De proeverijen duren 30 minuten en beginnen om 12.00, 12.45 en 13.30 uur.

Aanmelden kan bij Annemarie Brouwers via a.brouwers@ggdhvb.nl of 06 519 11 074.

De EetJeBeter-truck wordt aangeboden door WeAreFood, een initiatief van Maison van den Boer, FoodforCare, CZ, Emté en Simac.