GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 11-10-2018 om 16:48 uur
Laatst gewijzigd op: 11-10-2018 om 16:58 uur

Eerste webinar voor ouders een succes

Ruim 700 ouders van middelbare scholieren uit Midden- en Noordoost-Brabant keken gisteravond mee met het eerste webinar van de GGD Hart voor Brabant. Op de agenda stond alcoholgebruik bij jongeren.

Iedere ouder wil zijn of haar kinderen in een veilige omgeving op laten groeien. Dat is niet altijd gemakkelijk, want hoe ga je als ouder om met de normalisering van alcoholgebruik? En kun je het je puber verbieden en misbruik voorkomen? Tijdens het webinar werd ingezoomd op de trends onder jongeren en alcohol gebruik en welke rol je als ouder hierin kan nemen. Ook werd vanuit verschillende organisaties stil gestaan bij hun aanpak en maatschappelijke betrokkenheid.

Tafelgasten waren jeugdarts Gea Vrieze van de GGD, Nancy Vos van de politie, directeur Frank Kraus van 2College JozefMavo uit Tilburg en Mathijs de Croon, Preventiewerker verslavingszorg van Novadic Kentron. Benieuwd naar het webinar? Kijk hem dan terug: