GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 22-08-2018 om 14:40 uur
Laatst gewijzigd op: 22-08-2018 om 15:15 uur

Betere hulp voor mensen met verward gedrag

Sinds vandaag is er een sluitende aanpak voor hulp aan mensen met verward gedrag. De projectgroep Verward en dan? heeft een leidraad met bijbehorende checklist gemaakt zodat alle gemeenten en hulporganisaties in Brabant de hulp aan deze kwetsbare mensen op dezelfde manier kunnen organiseren. Daarmee wordt de hulp aan deze mensen aanzienlijk verbeterd.

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel en Karin van Esch, directeur van de GGD Hart voor Brabant (rechts) presenteren leidraad aan burgemeester Marieke Moorman van Bernheze.

Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze en voorzitter van de Brabantse afdeling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten mocht vandaag het eerste exemplaar ontvangen uit handen van burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel en Karin van Esch, directeur van de GGD Hart voor Brabant. Zij hebben Moorman gevraagd de leidraad onder de aandacht te brengen bij alle Brabantse burgemeesters.

Doorstart project en implementatie Leidraad

Het project Verward en dan? is daarmee afgerond maar stuurgroepleden Van Esch en Pommer willen het project nog graag voortzetten om gemeenten te ondersteunen bij de organisatie en implementatie van de nieuwe aanpak.

Sinds 2016 is binnen het project vanuit ruim 40 organisaties en gemeenten uit de regio Oost-Brabant gewerkt aan deze sluitende aanpak voor personen met verward gedrag.

Burgemeester Pommer: “De hulp voor mensen met verward gedrag raakt heel veel verschillende instanties. Als we deze hulp overal op dezelfde manier kunnen organiseren, kunnen we deze mensen sneller en beter helpen .”

Tijdens een conferentie op 2 oktober in Vught wordt de nieuwe manier van werken toegelicht in aanwezigheid van de staatssecretaris.

Lees meer over het project Verward en dan?