GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 10-04-2018 om 19:01 uur
Laatst gewijzigd op: 13-06-2018 om 14:41 uur

Sarah & Esther ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid 2017’

Onze wijk-ggd’ers Sarah Voss en Esther Pullen zijn uitgeroepen tot de ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2017’. Dat maakte de vakjury op dinsdagavond 10 april bekend tijdens het avondprogramma van het Nederlands Congres Volksgezondheid. Hiermee winnen maar liefst twee jaar op rij medewerkers van de GGD Hart voor Brabant deze mooie prijs.

Wijk-ggd'ers uitgeroepen tot Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheidszorg 2018

Foto: v.l.n.r.: Pieter van den Broek, Martine Heijmenberg, Esther Pullen, Linda Pieters, wethouder Saskia Heijboer, Sarah Voss

Sarah en Esther volgen Connie Rijlaardam op, die vorig jaar deze titel won met haar programma ‘Nu Niet Zwanger’. Wij zijn super trots op Sarah en Esther, die afgelopen jaar uitgroeiden tot hèt gezicht van de wijk-ggd’ers. En daarmee deze vernieuwende aanpak, recht in het preventiehart van onze GGD-missie, op de kaart zetten.

Een succesvolle aanpak

De vakjury beschreef de wijk-ggd’ers Esther en Sarah als: ‘concreet, verbindend en in staat hulp te bieden aan een groep die buiten de boot dreigt te vallen’. Een actueel thema, omdat veel gemeenten zoeken naar een goede manier om met personen met verward gedrag om te gaan. De aanpak van de wijk-ggd’ers is erop gericht problemen te voorkomen door fysiek in de wijk aanwezig te zijnen in contact te staan met het netwerk om mensen heen; van de huisarts tot de supermarkteigenaar en van de psychiater tot de wijkagent. Dat maakt de aanpak tot een succes.

Na de publieknominaties belanden Sarah en Esther al in de top 3 samen met Marthine Bos, gezondheidsbevorderaar van GGD IJsselland en dr. Janine Bezem, Hoofd JGZ bij GGD Gelderland-Midden. Een vakjury koos Sarah en Esther als winnaar van de titel.

Citaat Esther:
“Wauw super dat we het zijn geworden! Dat hadden we niet verwacht, we doen ‘gewoon’ ons werk. We hadden dit zeker niet gerealiseerd zonder de steun van wethouder Saskia Heijboer, de gemeente Vught, de GGD en andere partners waarmee we samenwerken, zoals de politie en de GGZ.”

Sarah en Esther zetten zich in om hun succesvolle aanpak landelijke bekendheid te geven en collega's in het land te helpen deze aanpak te introduceren in hun eigen regio.

De wijk-ggd’er

Je kent ze wel, de schreeuwende man op het plein, de dolende vrouw in het park. Personen met verward gedrag. Onze wijk-ggd’ers zetten zich dagelijks in om hen te helpen een weg te vinden uit de verwarring. De aanpak van de wijk-ggd’ers is succesvol! Hun doel? Er vroegtijdig bij zijn, de juiste zorg vinden en voorkomen dat deze mensen ontsporen of dat hun gedrag escaleert.

Meer over de wijk-ggd’er?

Kijk op: www.ggdhvb.nl/wijkggd

Meer over de verkiezing

Kijk op de website van GGD GHOR Nederland.