GGD Hart voor Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 14-02-2018 om 09:29 uur
Laatst gewijzigd op: 14-02-2018 om 09:57 uur

IkPas. Jij ook?

Dertig of veertig dagen je alcoholgebruik op pauze zetten. Dat is het idee van de landelijke campagne IkPas. Misschien heb je vorig jaar al meegedaan. Niet? Dan is het nu je kans! IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.

Weet jij hoeveel je in een gemiddelde week drinkt? Waarschijnlijk sta je hier niet zo vaak bij stil. De bedoeling van IkPas is dan ook om je daar bewust van te maken. Misschien wil je meedoen om een gewoonte te doorbreken? Of het goede voorbeeld te geven? Ook lichamelijk merk je verschil. Deelnemers van vorig jaar voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. En wist je dat een maand geen alcohol drinken zorgt dat je óók daarna minder gaat drinken? En dat verlaagt dan weer het risico op allerlei chronische ziekten.

IkPas in de regio
Lokale ambassadeurs in de regio van GGD Hart voor Brabant zetten zich in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen aan IkPas. Zij zijn het gezicht van de campagne. Zo doen onder andere de burgemeester en wethouder van Tilburg, het wijkteam in de gemeente Loon op Zand, Gezondheidscentrum Noord in ’s-Hertogenbosch en zanger Thom Craane uit Kaatsheuvel mee aan de landelijke campagne.

Ga jij ook de uitdaging aan? Meld je vandaag nog aan! 
Kies voor de IkPas uitdaging van 30 of 40 dagen. Je kunt ook samen met je collega’s meedoen. Wie durft?

Je kunt je aanmelden op www.ikpas.nl

Laat jij alcohol even staan