GGD Hart voor Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 23-11-2017 om 16:24 uur
Laatst gewijzigd op: 23-11-2017 om 17:11 uur

GGD feliciteert Midden-Brabant met convenant Nu Niet Zwanger

De GGD Hart voor Brabant feliciteert Midden-Brabant met het sluiten van het convenant Nu Niet Zwanger.

“Geweldig om te zien dat zoveel instellingen zich samen inzetten om het bespreken van de kinderwens, seksualiteit en anticonceptie bij kwetsbare (potentiële) ouders onderdeel te maken van hun reguliere dienstverlening. Met deze gezamenlijke aanpak voeren we niet alleen het gesprek, maar wordt ook de vindplaats en het bewustzijn steeds groter. Hiermee is veel persoonlijk leed en duurdere jeugdhulp en maatschappelijke kosten op termijn te voorkomen,” reageert Connie Rijlaarsdam, oprichter van het programma Nu Niet Zwanger.

“Wij zijn trots om te zien hoe de pilot die in 2014 met één vrouw in Tilburg begon inmiddels uitgroeide tot een innovatieve en blijvende aanpak in Midden-Brabant. En wat een mooi moment om dat te realiseren tijdens de Week tegen Kindermishandeling,” laat Danielle van Sambeek, projectleider GGD Hart voor Brabant weten.

Meer over het Programma Nu Niet Zwanger
Lees meer over het convenant