GGD Hart voor Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 10-10-2017 om 15:44 uur
Laatst gewijzigd op: 10-10-2017 om 16:05 uur

Poets je tanden met Tandenpoes

De GroeiGids ontwikkelde samen met de GGD Amsterdam de Tandenland app. De app is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. De app heeft een leuke timer met een tandenpoetslied voor tijdens het tandenpoetsen en vier filmpjes. In die filmpjes wordt uitgelegd hoe je gaatjes kunt voorkomen, hoe je je tanden moet poetsen en wat de tandarts doet bij een controle-bezoek. Ook bevat de app tien handige tips voor ouders om het kindergebit gezond en vrij van gaatjes te houden.

Maak 2x per dag poetsen een leuke gewoonte

Slechts 38% van de ouders van 5-jarigen poetst 2 x per dag het gebit van hun kind. Een reden die ouders geven is de strijd die veel ouders met hun kind hebben over het tandenpoetsen. Door het tandenpoetslied en de -filmpjes in een simpele en betrouwbare mobiele applicatie te integreren, hebben ouders iets in handen om tandenpoetsen leuk te maken. Wij denken dan ook dat deze app een effectieve bijdrage kan leveren aan het terugdringen van cariës bij jonge kinderen.

Enthousiaste ouders

Een aantal ouders probeerden de app uit en waren enthousiast. Zo zei een vader: “Poetsen is veel leuker zo en als ze het meteen goed leren, scheelt het een hele hoop trammelant”. Een andere ouder was opgelucht dat ze niet meer dagelijks problemen had met haar zoontje: “Ik heb van alles geprobeerd; van stickers plakken tot liedje zingen, maar niets werkte. Met de Tandenland app vraagt mijn zoontje zelf of hij z’n tanden mag poetsen met de Tandenpoes. De strijd is eindelijk voorbij!”

Stimulans om tanden te poetsen

De Tandeland app is de eerste niet-commerciële app die op een leuke en makkelijke manier tandenpoetsen stimuleert. De Tandenland app maakt gebruik van voorlichtingsmateriaal dat door de GGD Amsterdam is ontwikkeld binnen het programma Trammelant in Tandenland. Dit voorlichtingsprogramma is gericht op het stimuleren van mondgezondheid op basisscholen in Amsterdam. Meer informatie op www.trammelantintandenland.nl

Downloaden

De app is gratis te downloaden voor Androiden Appletoestellen (iPad, iPhone).

Tandenpoes