GGD Hart voor Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 25-09-2017 om 15:43 uur
Laatst gewijzigd op: 25-09-2017 om 15:57 uur

De week van de opvoeding: buiten de lijntjes!

Van 2 tot en met 8 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats. Dit jaar is het thema “buiten de lijntjes!” We organiseren deze week verschillende activiteiten voor ouders en opvoeders. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen!

Activiteiten in Tilburg

Ludieke avond over jeugd en social media

Op maandagavond 2 oktober van 20.00 tot 22.00 uur vindt in wijkcentrum de Heyhoef (Reeshof) een interactieve avond plaats over jeugd en social media.
Pubers gebruiken de hele dag hun smartphone voor contact met vrienden. Ook bekijken ze graag YouTube filmpjes of spelen online games. Hoe help je jouw puber het online contact met anderen positief en veilig te houden?

Deze avond is vooral interessant voor ouders van kinderen in de leeftijd 10 tot 17 jaar. Meld je aan

Bijeenkomst Omgaan met drukke kinderen

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdagochtend 3 oktober van 8.45 tot 10.15 uur in de ouderkamer van de Dirigent (Stokhasselt). Hoe ontstaat druk gedrag bij kinderen? Wanneer is druk gedrag zorgwekkend? Wat kun je als opvoeder doen om rustig gedrag te stimuleren bij een kind? Tijdens deze ochtend beantwoorden wij deze en veel andere vragen.

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Workshops

Op dinsdagavond 3 oktober van 19.30 tot 21.30 uur kun je bij de GGD Hart voor Brabant kiezen uit twee workshops.

  • Buiten de lijntjes opvoeden
    Theatermaker Joris van Midde en pedagoog Annemarie Brouwers gaan met de deelnemers in gesprek over opvoeding en op zoek naar de grenzen hierbinnen .
  • Het voedingsspel de reis van vijf
    De ontwikkelaars van hét voedingsspel De reis van 5 gaan met je op ontdekkingsreis. Dit doen ze met creatieve en vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten.
    Voor aanmelden en informatie kun je contact opnemen met Annemarie Brouwers of meld je aan

Meer activiteiten

Ben je benieuwd naar andere activiteiten in de regio? Kijk dan op www.weekvandeopvoeding.nl

De activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met Kompaan de Bocht, ContourdeTwern, Rnewt, Kentra (Novadic-Kentron) Bibliotheek Midden Brabant, de Tilburgse Toegang, stichting Kwekerij theaterproducties en Helder theater.