GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 19-06-2017 om 11:45 uur
Laatst gewijzigd op: 27-07-2020 om 11:11 uur

Hittetips voor baby's

Het hoofd van uw baby koel houden tijdens hitte? Wij zetten een aantal tips op een rij. Heeft u vragen? Neem contact op met GGD jeugdgezondheidszorg via 0900  463 64 43 (keuze 2, werkdagen van 9.00 - 17.00u)

Drinken

Op warme dagen zweet iedereen meer: ook uw baby.
Op warme dagen kan uw baby daarom best wat extra vocht gebruiken! 
Bij borstvoeding is extra aanleggen voldoende. Denk eraan dat u als moeder extra drinkt!
Krijgt uw baby kunstvoeding? Dan kunt u zo nu en dan extra water geven.

Kleertjes aan of kleertjes uit?

Ga bij het aankleden van uw baby uit van wat u zelf draagt. Draagt u luchtige kleding? Dan is dat ook voldoende voor uw baby.

Warmte uitslag bij baby's

Als een baby het te warm heeft krijgt hij rode plekken en soms kleine rode bultjes: ‘warmte uitslag’.
Ziet u warmte uitslag bij uw baby? Zorg dan voor extra verkoeling. U kunt bijvoorbeeld het hoofd, de armen en benen van uw baby af en toe met wat water of een natte doek koelen.

Slapen

Leg uw baby op een koele plek in huis te slapen. In bed is een dun lakentje ruim voldoende. Leg een molton of handdoek in bed, dit neemt veel vocht op zo heeft uw baby minder last heeft van transpiratievocht.

Binnen of buiten?

Verblijf zo veel mogelijk op koele plekken. Vermijd naar buiten gaan op de heetste uren van de dag. Als u toch naar buiten gaat, blijf dan in de schaduw. Ookal speel je in de schaduw: smeer kinderen in met minimaal factor 30.

Meer informatie of tips?

Neem contact op met de GGD jeugdgezondheidszorg via 0900  463 64 43 (keuze 2, werkdagen van 9.00 - 17.00u), of stel uw vraag online

 

Lees meer informatie op onze pagina Zomerhitte