GGD Hart voor Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 11-05-2017 om 09:58 uur
Laatst gewijzigd op: 05-07-2017 om 10:55 uur

GGD GHOR Nederland: Regionale verschillen in gezondheid

Een derde van de volwassenen geeft aan door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in reguliere activiteiten. Ook geeft een derde aan één of meer langdurige aandoeningen te hebben. Toch ervaart drie kwart de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Er bestaan regionale verschillen in deze gezondheidsindicatoren.

Lees het hele persbericht van GGD GHOR Nederland

GGD Hart voor Brabant

De resultaten in dit landelijke onderzoek zijn gebaseerd op een vast pakket aan basisvragen dat door het CBS, RIVM en alle andere GGD’en is uitgezet. De resultaten voor ons werkgebied zijn op hoofdlijnen vergelijkbaar met de gemiddelde landelijke resultaten.

Resultaten verdiepende vragen: medio juni

De GGD Hart voor Brabant zette naast dit vaste pakket aan vragen ook een aantal, verdiepende vragen uit onder volwassenen en ouderen. Hierdoor kunnen we specifieker nagaan hoe het staat met de gezondheid in ons werkgebied en zo onze gemeenten op maat adviseren. Momenteel zijn we bezig met de analyse, we verwachten medio juni de resultaten te presenteren.