GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-05-2017 om 19:14 uur
Laatst gewijzigd op: 15-05-2017 om 13:37 uur

Connie Rijlaarsdam wint Petra Meerburgprijs

Met haar programma ‘Anticonceptie bij kwetsbare ouders’ won Connie Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist bij de GGD Hart voor Brabant vandaag de Petra Meerburgprijs 2017.

Connie Rijlaarsdam (midden) met mede genomineerdenHaar doortastende inzet en een respectvolle benadering van de doelgroep maken dat dit initiatief een succes is. Een uitzonderlijke prestatie,” volgens de jury. “Een complex en delicaat vraagstuk is professioneel bespreekbaar en beïnvloedbaar gemaakt,” vermeldt het juryrapport.

Wij zijn trots op Connie en feliciteren haar van harte met deze prijs!

Connie: ”Ik ben vereerd en erg blij met weer zo’n mooie prijs voor het programma.Vooral omdat het helpt om het programma landelijk onder de aandacht te brengen.” 

Zorg voor kwetsbaar ouderschap

Connie zette dit programma op omdat ze signaleerde dat bij kwetsbare ouders niemand zich verantwoordelijk voelt voor het gebruik van anticonceptie. En dat terwijl deze cliënten bij meerdere instellingen in zorg zijn. Met als gevolg ongewenste zwangerschappen en kinderen die in onveilige situaties opgroeien. In het programma is er aandacht voor kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Sleutelwoorden zijn respect en het opbouwen van een vertrouwensrelatie.

Lees meer over het anticonceptieprogramma voor kwetsbare ouders en het werk van Connie in haar blog Een wereld te winnen

Genomineerden

Naast Connie Rijlaarsdam waren genomineerd:

  • Anja Buntsma, verpleegkundige en communicatieadviseur bij de GGD West Brabant; zij stond aan de wieg van het platform GGD reisvaccinaties en de app, ‘GGD reist met u mee’.
  • En Marjo Taal, verpleegkundige en beleidsadviseur bij SOAids Nederland. Marjo ontwikkelde digitale leerweken voor professionals werkzaam in de soa- hiv- sekshulpverlening en introduceerde motiverende gesprekstechnieken (MI) in datzelfde vakgebied.

De prijsuitreiking vond plaats op de Dag van de Verpleging 2017 tijdens een minisymposium voor verpleegkundigen werkzaam in de infectieziektebestrijding bij GGD’en met als thema antibioticaresistentie.