GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-09-2016 om 16:22 uur
Laatst gewijzigd op: 21-06-2017 om 11:55 uur

Nieuws over Consultatiebureau van de Toekomst

Leuke ontwikkelingen rondom het Consultatiebureau van de Toekomst: De gemeente Oss stemde in met een aanvullende financiering voor de uitvoer van Centering (groepszorg aan gezinnen) in Oss. En de pilotlocaties in Schijndel en Berghem startten met blended care via het platform Karify.
Bij Centering bieden verloskundigen, kraamverzorgenden en medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg samen groepszorg aan gezinnen vanaf 12-16 weken zwangerschap, totdat de baby 1 jaar is. In deze aanpak komen verloskundig-medische zorg en jeugdgezondheidszorg samen met drie belangrijke componenten voor gezondheid:
1) zelfmanagement, 2) ontwikkeling van kennis, en 3) groepsondersteuning.
Daarnaast biedt groepszorg de mogelijkheid tot het vormen van vriendschappen en netwerken.

Meer achtergronden bij dit Centering-project

Blended care

De consultatiebureau-teams van Berghem en Schijndel namen op 8 september het platform voor blended care  - Karify - in gebruik. Blended care verwijst naar de mix tussen face-to-face-contacten en online begeleiding. Via Karify kunnen GGD-professionals ouders online begeleiden, veilig met hen communiceren en informatie op maat bieden. In de afgelopen maanden richtte een werkgroep het platform in voor het begeleiden van ouders van kinderen met voorkeurshouding, overgewicht en zindelijkheid/bedplassen.

De inzet van de Centering-methode en blended care maken deel uit van het innovatieproject het Consultatiebureau van de Toekomst. Daarin ontwikkelt de GGD verschillende proefprojecten gericht op de behoeften van de klant, het versterken van de ‘eigen kracht’ en het gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Farina Oprins, projectleider van het Consultatiebureau de Toekomst.