GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 17-08-2020 om 15:34 uur
Laatst gewijzigd op: 16-03-2021 om 15:49 uur

HPV-vaccinaties

Ben je een meisje en word je dit jaar 13? Dan ontving jij van ons een uitnodiging voor de prikken tegen baarmoederhalskanker: HPV. Deze prikken zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma.

In het voorjaar van 2021 ontvangen ook alle meisjes geboren tussen 2002 en 2007 een herinnerings-oproep voor de prikken tegen baarmoederhalskanker.

Heb jij geen oproepkaart ontvangen?

Heb jij op 31 maart nog geen uitnodiging ontvangen? Ben jij nog geen 18 jaar en denk je wel voor de vaccinaties in aamerking te komen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen via 088 368 6555 op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur.

Kan ik de vaccinaties tegen HPV en Meningokokken ACWY tegelijk halen?

Alle jongeren geboren in 2007 ontvangen dit voorjaar een uitnodiging voor de vaccinatie tegen Meningokokken ACWY.

Door de coronamaatregelen is de eerste HPV vaccinatie van meisjes geboren in 2007 uitgesteld. Hierdoor ontvangen de meisjes geboren in 2007 naast de uitnodiging voor de 2e HPV prik óók een oproep voor de vaccinatie tegen Meningokokken ACWY. Ontving jij voor beide vaccinaties een oproep? Je mag deze tegelijk halen op één van beide data van uitnodiging. Je hoeft je niet aan- of af te melden voor één van deze data. Meld dit bij aankomst op de vaccinatielocatie bij de administratie.

Welke coronamaatregelen gelden er?
  • Kom met maximaal 1 volwassene naar de vaccinatie-locatie.
  • Ben jij 13 jaar of ouders? Draag dan een mondkapje.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en volg de instructies van onze medewerkers op.
  • We vragen je dringend om niet te komen als je klachten heeft die kunnen wijzen op corona.Bel ons dan tussen 08.30 en 17.00 uur via 088 368 6555. In de meeste gevallen zijn wij genoodzaakt jouw prik uit te stellen tot het najaar van 2021.
Waar zijn de priklocaties dit jaar?

De prikken tegen baarmoederhalskanker en meningokokken ACWY geven wij dit jaar op de vaccinatielocaties waar wij ook vaccineren tegen Covid-19. Je vindt het adres in jouw uitnodiging. Op deze priklocaties zijn speciale priklijnen voor de vaccinaties tegen HPV en Meningokokken ACWY. Onze gastvrije host wijst je de weg.

We vragen je dringend om niet te komen als je klachten heeft die kunnen wijzen op corona.Bel ons dan tussen 08.30 en 17.00 uur via 088 368 6555. In de meeste gevallen zijn wij genoodzaakt jouw prik uit te stellen tot het najaar van 2021.

Kan ik de afspraak verzetten?

Nee. Vanwege de Corona-maatregelen is er weinig ruimte om te verzetten. We nodigden alle jongeren uit per tijdsblok om zoveel mogelijk te spreiden en rijvorming te voorkomen. Houd je dus aan de tijd en datum van oproep. Lukt dit niet zijn wij genoodzaakt de prik uit te stellen tot het najaar van 2021.

Wat moet IK meenemen?

Geef de afsprakenkaart en oproepkaart(en) mee. Zijn jullie de afspraak kaart of de oproepkaart kwijt? Geef dan een geldig legitimatiebewijs mee.

Tips over de prik

We hebben een paar tips voor de vaccinatie:

  • We prikken in je bovenarm. Houd hier rekening mee bij je kledingkeuze.
  • Vind je naalden spannend? Laat het de medewerker weten. Zij hebben veel ervaring en helpen je er doorheen!
  • Beweeg je arm na de prik: dit voorkomt een pijnlijke bovenarm.
Ik heb de prik al gehad, waarom krijg ik toch een uitnodiging?

Mogelijk staat jouw vaccinatie nog niet goed geregistreerd bij het RIVM. Heb je de prik al eens gehaald? Laat dit dan weten aan het RIVM regiokantoor. Je krijgt dan geen herinnering meer.

Vaccinregistratieformulier RIVM
Vragen?

Heb je nog vragen? Bel ons dan tussen 08.30 en 17.00 uur op  088 368 6555. Onze medewerkers staan je graag te woord.

SCOOR! Die prik: voor jezelf en anderen

Een prik halen uit het rijksvaccinatieprogramma. Dat is meestal niet en uitje waar jongeren naar uitkijken. Krijg een idee van hoe een vaccinatie bij de GGD er aan toe gaat. En hoor van jongeren hoe zij de prik ervaarden!

RIVM | Waarom Rinske vóór de HPV-prik kiest