GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 17-08-2020 om 15:34 uur
Laatst gewijzigd op: 19-08-2020 om 14:38 uur

HPV-vaccinaties

Ben je een meisje en word je dit jaar 13? Dan krijg je eind augustus 2020 van ons een uitnodiging voor de prikken tegen baarmoederhalskanker: HPV. Deze prikken zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. 

Door het Coronavirus in Nederland is de vaccinatieronde in het voorjaar uitgesteld en starten wij in september met vaccineren.

Je ontvangt eind augustus een uitnodiging met hierin een locatie, datum en tijdstip. Houd je aan deze tijd. Het is niet mogelijk om vrij in te lopen, vanwege de maatregelen rondom Corona.

Ben je verhinderd? Bel ons dan tussen 08.30 en 17.00 uur op 088–368 6555 en maak een nieuwe afspraak.

Anderhalve meter afstand

De artsen en verpleegkundigen doen er alles aan om je veilig te vaccineren. Waar mogelijk wordt 1,5 meter afstand bewaard en zieke medewerkers zijn thuis. Misschien vraag je je af of je na vaccinatie extra vatbaar bent voor het Coronavirus. Dat is niet het geval. Je weerstand is na vaccinatie niet verminderd.

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

We vragen je alleen of met maximaal 1 begeleider te komen. Kom op tijd en bel voor een nieuwe afspraak als je niet op de genoemde tijd kunt komen. Hebben jij of je begeleider milde verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of lichte hoest)? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. Maak ook een nieuwe afspraak als jijzelf of iemand uit je gezin koorts, benauwdheidsklachten of corona heeft of in quarantaine is.

 

Heb jij geen oproepkaart ontvangen, maar kom je wel in aanmerking voor de vaccinatie tegen HPV?
Neem op werkdagen contact op tussen 08.30 en 17.00 uur op  088–368 6555 om een afspraak te maken.
Waar wordt de prik gezet?
Wij prikken in de bovenarm. Houd hier rekening mee bij je kledingkeuze.
Vragen?

Heb je nog vragen? Bel ons dan tussen 08.30 en 17.00 uur op  0900 463 64 43. Onze medewerkers staan je graag te woord.

SCOOR! Die prik: voor jezelf en anderen

Een prik halen uit het rijksvaccinatieprogramma. Dat is meestal niet en uitje waar jongeren naar uitkijken. Krijg een idee van hoe een vaccinatie bij de GGD er aan toe gaat. En hoor van jongeren hoe zij de prik ervaarden!

RIVM | Waarom Rinske vóór de HPV-prik kiest