GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 20-04-2017 om 15:33 uur
Laatst gewijzigd op: 26-06-2019 om 11:54 uur

Vaccinatie DTP - BMR

Wordt jouw kind dit jaar 10 jaar? Dan ontvang je van het RIVM een brief en oproepkaarten voor de inentingen tegen DTP-BMR. De BMR-vaccinatie beschermt tegen bof, mazelen en rodehond. De DTP-vaccinatie beschermt tegen: difterie, tetanus en polio. Wij nodigen jouw kind vóór de 10e verjaardag uit voor een afspraak op het consultatiebureau.

Wanneer is de inenting?

Als je de oproepkaart van het RIVM ontvangt, hebben wij nog géén datum voor de inenting DTP-BMR van jouw kind. Dat is anders dan je in de brief van het RIVM las. Dit komt omdat jullie een standaard brief van het RIVM ontvingen. De meeste GGD'en in Nederland geven de DTP-BMR prik via een zogenaamde massavaccinatie. De GGD Hart voor Brabant nodigt kinderen als zij ruim 9,5 jaar zijn uit voor een afspraak bij de GGD. Bij die afspraak geven we ook de prikken tegen DTP-BMR. Je ontvangt van ons hiervoor een aparte uitnodiging. We vragen je daarom nog wat geduld.

Wij ontvingen een (herinnerings-) oproepkaart van het RIVM, maar hebben nog geen uitnodiging van de GGD?

Dat klopt, het RIVM verstuurt de (herinnerings-) oproepkaart eerder. Het consultatiebureau plant de afspraak voor uw kind nog in. Alle kinderen worden vóór de 10e verjaardag uitgenodigd. Je ontvangt van ons hiervoor een uitnodiging per post.

Vragen?
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de GGD Jeugdgezondheidszorg via telefoon: 0900 46 36 443 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 - 17.00 uur)