GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 20-04-2017 om 15:33 uur
Laatst gewijzigd op: 20-04-2017 om 15:58 uur

Vaccinatie DTP - BMR

Wordt uw kind dit jaar 9 jaar? Dan ontvangt u van het RIVM een brief en oproepkaarten voor de inentingen tegen DTP-BMR. De BMR-vaccinatie beschermt tegen bof, mazelen en rodehond. De DTP-vaccinatie beschermt tegen: difterie, tetanus en polio. Wij nodigen uw kind voor de 10e verjaardag uit voor een afspraak op het consultatiebureau.

Wanneer is de inenting?

Als u de oproepkaart van het RIVM ontvangt, hebben wij nog géén datum voor de inenting DTP-BMR van uw kind. Dat is anders dan u in de brief van het RIVM las. Dit komt omdat u een standaard brief ontving van het RIVM. De meeste GGD'en in Nederland geven de DTP-BMR prik via een zogenaamde massavaccinatie. De GGD Hart voor Brabant nodigt kinderen rond de 9 jaar uit voor een afspraak bij de GGD. Bij die afspraak geven we ook de prikken tegen DTP-BMR. U ontvangt van ons hiervoor een aparte uitnodiging. We vragen aan u daarom nog wat geduld.

Wij ontvingen een (herinnerings-) oproepkaart van het RIVM, maar nog geen uitnodiging van de GGD?

Dat klopt, het RIVM verstuurt de (herinngerings-) oproepkaarten eerder. Het consultatiebureau plant de afspraak voor uw kind nog in. Alle kinderen worden vóór de 10e verjaardag uitgenodigd. U ontvangt van ons hiervoor een uitnodiging per post.

Vragen?
Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de GGD Jeugdgezondheidszorg via telefoon: 0900 46 36 443 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 - 17.00 uur)