GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 06-03-2018 om 13:45 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2020 om 17:26 uur

CenteringParenting

Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? CenteringParenting maakt dit mogelijk!

CenteringParenting is de zorg van het consultatiebureau in groepsverband (minimaal 3 en maximaal 6 ouders). De langere tijd per bijeenkomst maakt het mogelijk onderwerpen veel uitgebreider te bespreken dan tijdens individuele afspraken.

De vaste begeleiders van de groep zijn de mensen van het consultatiebureau. Vanuit de groep worden onderwerpen besproken en ervaringen gedeeld. Aanvullend geven we tips en adviezen. We bespreken en beantwoorden uitgebreid vragen. Vele onderwerpen zullen voorbij komen, denk aan voeding, slapen, huilen, ouderschap en natuurlijk ook groei en ontwikkeling van de baby.

Voor een deel van de ouders zal het een vervolg zijn op CenteringPregnancy in de zwangerschap.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten duren 2 uur en vinden plaats met een vaste groep ouders die allemaal een baby hebben in ongeveer dezelfde leeftijd van je eigen baby. Tijdens de bijeenkomsten zijn de baby's er vanzelfsprekend bij. De eerste bijeenkomst is als de baby's ongeveer 8 weken oud zijn. Ouders meten en wegen de baby's en samen volgen we groei en ontwikkeling. Ook vaccineren is onderdeel van het programma. Tijdens elke bijeenkomst krijgen de kinderen een lichamelijk onderzoek door de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Schrijf je gerust in, je ontvangt, een week voor de start, via de mail nog een bevestiging van de inschrijving.