Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsWebinar serie: verhoog je weerstand

Gezond ouder worden: Verhoog je eigen weerstand!

We zeggen wel eens over ziekten: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat is precies waar de GGD Hart voor Brabant jou mee wil ondersteunen. In de webinarreeks ‘verhoog je eigen weerstand’ nemen we je stap voor stap mee hoe je een hogere weerstand kunt bereiken. Iedere aflevering gaat specifiek in op één onderwerp om je te helpen met kleine veranderingen een mooi resultaat te bereiken.

Aflevering 1: In stapjes je weerstand verhogen

Deze eerste aflevering is een introductie op het thema en geeft een voorzetje op de volgende twee afleveringen. Je leert hoe jouw weerstand werkt in je lichaam en wat een goede weerstand en gezonde leefstijl kunnen brengen. Hiervoor gaan we in gesprek met Stefan Ottenheijm, arts met specialisatie leefstijlgeneeskunde gericht op het versterken van het zelfherstellend vermogen.

Aflevering 2: Lekker in beweging

Waarschijnlijk heb je dit al vaker gehoord: ”gezond eten en voldoende bewegen draagt bij aan een goede gezondheid”.
Onze gastspreker Tinie Kardol (Professor aan de Vrije Universiteit van Brussel), en bekend van het boek ”Oud worden is niet voor watjes”, zal jullie meer vertellen over het belang van beweging en wat je precies daarmee kunt doen.

Aflevering 3: Slaap en ontspanning

Goed slapen en voldoende ontspanning dragen bij aan een hoge weerstand. Hoe dit precies werkt en wat je kunt doen om dit te verbeteren leer je in deze aflevering.

Wij raden je zeker aan om alle drie de afleveringen te volgen om te beoordelen op welk terrein je actie wilt ondernemen om je weerstand te verhogen. Want gezond ouder worden wil toch iedereen!

Wanneer?

Aflevering 1: In stapjes je weerstand verhogen | 20 april 2022 om 10:30 uur

Aflevering 2: Lekker in beweging | 23 mei 2022 om 16:00 uur

Aflevering 3: Slaap en ontspanning | 17 juni 2022 om 10:30 uur

Q&A

Meer informatie

Iedere aflevering van deze webinarreeks duurt ongeveer 45 minuten. Je volgt het webinar thuis vanaf je computer, tablet of telefoon.

Meld je aan

Deel cursus