Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsEen goede start voor ouder en kind!

Een goede start voor ouder en kind!

Een goede start voor ouder en kind - webinar reeks In deze webinar reeks wordt je als (bijna) ouder meegenomen in de wonder wereld van het ouderschap in voorbereiding op het ouderschap en ter ondersteuning bij de eerste 1000 dagen en verder. De webinar reeks bestaat uit 3 afleveringen.

Aflevering 1: Van in de buik tot Peuter – eerste 1000 dagen!

In de eerste 1000 dagen van het leven maakt een kindje een gigantische ontwikkeling door. In deze aflevering neemt Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid, ons mee op reis door de eerste stapjes in het leven. Wat kun jij als ouder doen om jouw kindje te ondersteunen in de 1e 1000 dagen en hoe komen jullie samen deze mooie, maar ook uitdagende eerste jaren door!

Terugkijken

Aflevering 2: Voorbereiding op het ouderschap en bouwen aan de band met je kindje.

Waarom is de ouder-kind relatie een veelbesproken onderwerp als we het over de eerste 1000 dagen van je kindje hebben? Het antwoord is simpel; de basis van de band tussen jou en je kindje wordt bij uitstek in deze belangrijke periode gelegd! Een IMH Specialist en Trainer Bijna Ouder vertellen je meer hoe!

Terugkijken

Aflevering 3: Een positieve opvoeding

Een baby ontwikkelt zich razendsnel tot dreumes en dan tot peuter. Door de vele veranderingen gaat het er soms stormachtig aan toe. Wat doe je als je kind een driftbui heeft, blijft zeuren of andere kinderen bijt? Dan is het soms best lastig om op de juiste manier te reageren. In dit webinar nemen Anke van den Brand (pedagoog) en Annemiek Dukker (jeugdverpleegkundige) je mee in drie belangrijke opvoedvaardigheden; steunen, stimuleren en sturen. Er is natuurlijk ook aandacht voor jou als ouder, want goed voor jezelf zorgen is noodzakelijk om er te kunnen zijn voor je kind.

Q&A

 

Deel cursus