GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 30-09-2020 om 12:08 uur
Laatst gewijzigd op: 08-10-2020 om 12:16 uur

Informatie Corona voor zorgprofessionals

Actuele informatie over het coronavirus en de ziekte COVID-19 wordt vermeld op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM):

Staat de informatie die je zoekt er niet tussen?

  • Landelijk informatienummer:    0800 1351 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur).
  • GGD Hart voor Brabant:   0900 364 64 64 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur).

testen met voorrang

Zorgmedewerkers en leraren krijgen prioriteit bij de coronatesten. Het gaat om een tijdelijke maatregel omdat er te weinig testcapaciteit is. Bekijk de website van Rijksoverheid.nl voor de criteria en controleer of je in aanmerking komt voor testen met prioriteit. 

Landelijk Coronatest Prioriteitsnummer

Kom je in aanmerking voor prioritair testen? Maak een afspraak via het landelijke Coronatest Prioriteitsnummer:   0800 8101

Contact

We ontvangen veel vragen van zorginstellingen. Door de drukte lukt het ons niet om iedereen terug te bellen, binnen de termijn dat zorginstellingen dat wensen. Overleg is ook niet altijd nodig. Wij adviseren om de pagina met veelgestelde vragen goed door te nemen. Vind je het antwoord op je vraag niet, vul dan onderstaand contactformulier voor zorginstellingen in.

Stel je vraag digitaal

RONAZ

Het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) is op verzoek van de drie Brabantse Veiligheidsregio’s opgericht, om ook binnen de langdurige zorg en thuiszorg in Brabant voor een goede afstemming over maatregelen in verband met het coronavirus te zorgen. Het RONAZ bestaat naast en stemt af met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Het RONAZ wordt gevoed vanuit een brede groep managers van zorginstellingen uit verschillende sectoren (onder meer de VVT, gehandicaptenzorg, GGZ, jeugdzorg, revalidatiezorg).

Meer informatie

Wil je meer informatie over het RONAZ of heb je vragen? Mail dan naar: ronaz@ghorbrabantmwn.nl