GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 30-09-2020 om 12:08 uur
Laatst gewijzigd op: 14-04-2021 om 12:46 uur

Informatie Corona voor zorgprofessionals

Actuele informatie over het coronavirus en de ziekte COVID-19 wordt vermeld op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM):

Staat de informatie die je zoekt er niet tussen?

  • Landelijk informatienummer:    0800 1351 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur).
  • GGD Hart voor Brabant:   0900 364 64 64 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur).
Geplaatst op: 13-01-2021 om 10:17 uur
Laatst gewijzigd op: 14-04-2021 om 12:46 uur

Coronavaccinatie voor zorgmedewerkers

Werk je als zorgmedewerker in een verpleeghuis of kleinschalige woonvorm? Dan kun je als eerste het Covid-19 vaccin krijgen. Dit geldt voor alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten, inclusief stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten. In regio Hart voor Brabant zijn we op 6 januari gestart met vaccineren. In totaal krijg je 2 prikken. Tussen de eerste en tweede prik moet minimaal drie weken zitten. Vanaf 7 dagen na je tweede prik ben je optimaal beschermd. 

Na de zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen volgen de zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning. Het is nog niet bekend wanneer deze groep precies aan de beurt komt. Dit hangt af van de beschikbaarheid van vaccins en de opkomst van de eerste groep. En van de verdeling van de vaccins onder het ziekenhuispersoneel acute zorg en huisartsen. 
 

Kijk hier voor meer informatie en een overzicht van veel gestelde vragen.

testen met voorrang

Zorgmedewerkers en leraren krijgen prioriteit bij de coronatesten. Bekijk de website van Rijksoverheid.nl voor de criteria en controleer of je in aanmerking komt voor testen met prioriteit. 

Landelijk Coronatest Prioriteitsnummer

Kom je in aanmerking voor prioritair testen? Maak een afspraak via het landelijke Coronatest Prioriteitsnummer:   0800 8101

Contact

We ontvangen veel vragen van zorginstellingen. Door de drukte lukt het ons niet om iedereen terug te bellen, binnen de termijn dat zorginstellingen dat wensen. Overleg is ook niet altijd nodig. Wij adviseren om de pagina met veelgestelde vragen goed door te nemen. Vind je het antwoord op je vraag niet, vul dan onderstaand contactformulier voor zorginstellingen in.

Stel je vraag digitaal

RONAZ

Het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) is op verzoek van de drie Brabantse Veiligheidsregio’s opgericht, om ook binnen de langdurige zorg en thuiszorg in Brabant voor een goede afstemming over maatregelen in verband met het coronavirus te zorgen. Het RONAZ bestaat naast en stemt af met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Het RONAZ wordt gevoed vanuit een brede groep managers van zorginstellingen uit verschillende sectoren (onder meer de VVT, gehandicaptenzorg, GGZ, jeugdzorg, revalidatiezorg).

Meer informatie

Wil je meer informatie over het RONAZ of heb je vragen? Mail dan naar: ronaz@ghorbrabantmwn.nl