InwonersCoronaBron- en contact­onderzoek
InwonersCoronaBron- en contact­onderzoek
Publicatiedatum: 26-03-2021 om 01:39 uur
Laatste update: 15-09-2022 om 9:08 uur

Bron- en contactonderzoek

Nu de zelftest de norm is, voert de GGD steekproefsgewijs een bron- en contactonderzoek uit. Dit doen wij voor het RIVM, zodat zij zicht kunnen houden op de verspreiding van het virus.

Hoe werkt het bron- en contactonderzoek?

In de huidige fase van de pandemie, waarin zelftesten de norm zijn, is standaard bron- en contactonderzoek niet meer nodig voor het RIVM. Het kan zijn dat de GGD u tóch belt bij een positieve PCR-test. Dat doen wij als u bijvoorbeeld deel uitmaakt van een specifieke doelgroep (te denken valt aan kwetsbare personen en zorgmedewerkers). Tijdens dit gesprek krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen voor uw specifieke situatie en wordt u van de juiste informatie voorzien.

Testuitslag positief Testuitslag negatief

Een positieve testuitslag

Na een positieve uitslag ga je direct in isolatie. De leefregels voor isolatie, staan op de website van RIVM (ook in Arabisch, Engels, Duits, Pools, Roemeens en Turks).
Je brengt zelf jouw contacten in kaart en informeert henzelf. Kijk voor meer informatie en gericht advies op www.mijnvraagovercorona.nl

Na contact met een persoon positief getest op corona

Ben je in contact geweest met iemand die positief getest is op corona? Dan is het extra belangrijk om je te houden aan de basisregels en jezelf te testen bij klachten. Kijk voor meer informatie en gericht advies op www.mijnvraagovercorona.nl

Meer informatie

Voor vragen over corona: