InwonersCoronaBron- en contact­onderzoek
InwonersCoronaBron- en contact­onderzoek
Publicatiedatum: 26-03-2021 om 01:39 uur
Laatste update: 20-04-2022 om 15:12 uur

Bron- en contactonderzoek

Nu de zelftest de norm is voert de GGD steekproefsgewijs een bron- en contactonderzoek uit. Dit doen wij voor het RIVM, zodat zij zicht kunnen houden op de verspreiding van het virus.

Hoe werkt het bron- en contactonderzoek?

Het brononderzoek draait om de vraag waar je het coronavirus mogelijk hebt opgelopen. Met deze informatie kunnen we achterhalen of meer mensen op dezelfde manier besmet zijn.

Bij contactonderzoek draait het om de vraag met welke mensen je in contact bent geweest vanaf 2 dagen voor je jouw besmetting.  Na een positieve uitslag breng je zelf jouw contacten in kaart en informeer je ze zelf. Voor meer informatie en gericht advies verwijzen wij naar Quarantaine Check COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Na contact met eenpositief getest persoon op corona

Ben je in contact geweest met iemand die positief getest is op corona? Dan is het extra belangrijk om je te houden aan de basisregels en jezelf te testen bij klachten. Vermijd, tot en met de 10e dag na het risicocontact, zo veel mogelijk afstand tot kwetsbaren. En doe een zelftest als je op bezoek gaat bij kwetsbare personen. Voor meer informatie en gericht advies verwijzen wij naar Quarantaine Check COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Meer informatie

De leefregels voor besmette personen, huisgenoten, nauwe en overige contacten staan op de website van het RIVM (ook in Arabisch, Engels, Duits, Pools, Roemeens en Turks).

Voor vragen over het bron- en contactonderzoek:

  • Landelijk informatienummer: 0800 1351 (dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur).
  • GGD Hart voor Brabant: 088 368 7777 (dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur).