GGD Hart voor Brabant
Pascale Kokke

”Ik wil dat ze zich veilig, gehoord en gezien voelen”

Marie-Pascale Kokke werkt sinds juni 2018 als VoorZorgverpleegkundige bij GGD Hart voor Brabant. Ze begeleidt jonge aanstaande moeders vanaf ongeveer zestien weken in de zwangerschap totdat hun kind twee jaar oud is.

Lees meer
Karine van Drunen

Een ‘grote boodschap’ voor antibiotica

Ik onderzoek poep. Ja. Je leest het goed: poep. Poep van gezonde kinderen. Specifieke bacteriën in de poep testen we om te kijken of deze gewend zijn aan bepaalde antibiotica. Nieuwsgierig hoe dat een bijdrage levert over kennis over antibioticaresistentie?

Lees meer
Pierrette Schoon

De pijn van de hulpverlener

December. Een feestmaand van samendoen. De gedachte dat je iets voor een ander doet en niet altijd maar ‘neemt’ en dat je zonder oordeel openstaat voor je medemens in welke hoedanigheid dan ook. Dit gedachtengoed is, ook buiten feestmaanden, hét motto van het OGGZ team. Soms een moeilijke opgave die ons voor veel uitdagingen stelt. Zo ook toen ik Anando ontmoette. Wacht: ik vertel het jullie:

Lees meer
Katja van Mook

Rouw en verdriet na een incident: hoe helpt de GGD?

Wat begon als een gewone donderdag, 20 september 2018, eindigde als een bijzondere en verdrietige dag. Deze donderdag werd de hulp van de GGD ingeschakeld als coördinator Psychosociale Hulpverlening na een ongeluk met dodelijke slachtoffers in Oss. In deze blog vertelt Katja van Mook, PSHi coördinator, hoe de hulpverlening vanuit de GGD tot stand kwam en welk verschil deze hulpverleners konden maken.

Lees meer
Pierrette Schoon

Ook als je alleen loopt, loop je niet altijd alleen.

Als het enigszins lukt rent Pierrette 3 wekelijks. Die 5 kilometer gebruikt zij om haar hoofd leeg te maken: "Wat ik allemaal op een dag zie, hoor, ruik en voel kan soms doorsijpelen naar mijn privé leven. Soms blijven gedachten de kop op steken en lukt het niet goed om het van mij af te schudden."

Lees meer
Noor Pleging

NIX18 ook voor scholen

Ik geloof in de kracht van samenwerken, elkaar steunen en helpen, dezelfde boodschap geven, en het gesprek aan gaan met de NIX18 generatie! Graag vertel ik je meer over de trainingen en ondersteuning die wij als GGD aanbieden aan scholen.

Lees meer
Inge van Zundert

De wereld kleurt roze: van ‘fisten’ tot angst voor HIV

In mijn vorige blogs heb ik vooral aandacht besteed aan één onderdeel van mijn werk, namelijk Sense. Sense is er speciaal voor jongeren tot 25 jaar voor al hun vragen op het gebied van seks, relaties en soa. Maar naast dit onderdeel gebeurt er ook nog een heleboel meer tijdens mijn werk als verpleegkundige seksuele gezondheid. Vandaag neem ik jullie graag mee in de wereld van mannen die seks hebben met mannen (MSM).

Lees meer
Yvon Dieks

Help, Rookrobot verstopt !

Wat als je een punt wil maken tijdens je voorlichting over roken.. en je punt valt in het water? Yvon Dieks schrijft over haar ervaring in het geven van voorlichting aan brugklassers over alcohol en roken.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier je naam en emailadres in als je een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.