GGD Hart voor Brabant
Rob van Aalsburg

De eikenprocessierups: we hebben ermee te dealen

De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast in de zomer. Hondenbezitters, kinderen, leerkrachten, hardlopers, het is belangrijk dat iedereen weet van deze rups en wat je moet (kan) doen! Rob vertelt over de ontwikkeling van de digitale toolkit Oakie.info

Lees meer
Anja Buntsma

Een lab uitslag zet mijn dag op z’n kop

Elke dag is anders en soms draait mijn dag 180 graden. Ik houd van die afwisseling! Bij kinderen wil ik extra snel handelen. Op de intensive care, waar ik vroeger werkte, zag ik ze binnenkomen. Doodziek bijvoorbeeld van een meningokokkenbacterie, de veroorzaker van hersenvliesontsteking. Dat beeld vergeet ik nooit. Het raakt me. Gelukkig kan ik bij de GGD op tijd mensen en kindjes beschermen. Voorkomen is toch echt beter dan genezen!

Lees meer
Mädy van der Linden Vooren

- Tjap - | Een dag bij de meningokokkenvaccinatie

Om een grote vaccinatiecampagne mogelijk te maken leggen collega's binnen de GGD hun reguliere werk voor een dag neer en komen helpen. Dat kan vaccineren zelf zijn, de logistiek verzorgen, maar ook de administratie moet goed voor elkaar zijn! Mädy vertelt over een dag vaccineren vanuit het perspectief van de administratie: "Heb jij je inentingspapieren bij je?"

Lees meer
Ellis Hoogveld

Verder kijken dan de kilo’s

In de zomer 2018 ontmoette ik een gezin van een achtjarige Syrische jongen met de diagnose obesitas. Voor iemand van zijn leeftijd kan dat onder andere ernstige gevolgen hebben voor het functioneren van vitale organenIk maakte een afspraak met zijn ouders om samen te kijken hoe we de leefstijl van hun zoon én het gezin konden aanpassen.

Lees meer
Pierrette Schoon

Het Yes-gevoel van Pierrette

“Als ik iemand echt weer op weg heb kunnen helpen naar een gezonder en fijner leven. Dan denk ik YES!” Pierrette staat letterlijk elke dag op voor kwetsbaren; dak- en thuislozen in West-Brabant. Pierrette Schoon, verpleegkundige met passie.

Lees meer
Rob van Aalsburg

Zorgen over je gezondheid? Dan ben ik er!

Een telefoontje van een bezorgde moeder komt binnen bij de GGD. De kinderen hebben bij oma gespeeld en daar is een oud potje kwik omgevallen. De kurk is los geschoten en de kwik ligt op het tapijt. Of dat kwaad kan?

Lees meer
Salomé Zweekhorst

Vrijwillig naar de cel

“Forensisch artsen, Politie, Justitie, we hebben elkaar nodig om iets te betekenen voor slachtoffers, nabestaanden en arrestanten. Met mijn team van forensisch artsen sta ik 24/7 klaar voor medische zorg.” Salome, forensisch arts en betrokken bij mensen en maatschappelijke problemen.

Lees meer
Martijn Stijntjes

De geurende mestzak in het Beekse landschap

Ons Team Gezondheid, Milieu en Veiligheid ontving een mailtje van de gemeente Hilvarenbeek. Bewoners maakten zich grote zorgen over een geurende mestzak in het landschap. Martijn gaat op onderzoek uit.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier je naam en emailadres in als je een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.