GGD Hart voor Brabant

Blog

Danielle Oorsprong

Kennis delen = bruggen bouwen en pictogrammen maken

Danielle popelt om de resultaten van ons onderzoek openbaar te maken, maar ze zijn nog net niet klaar. Ondertussen ging Danielle in gesprek met organisatoren en deelnemers van modder- en obstakelruns en discussieerden met collega-professionals over hoe je de veiligheid van het parcours test en hoe we deelnemers informeren.

Lees meer

NIX18, óók bij de voetbal

Aan het begin van het jaar krijg ik een berichtje van de burgemeester van Aalburg. Nou krijg ik niet dagelijks berichtjes van deze ‘burgervader’ maar omdat hij ook portefeuillehouder Volksgezondheid is, benadert hij mij om de strijd aan te gaan tegen verleidingen zoals alcohol en drugs.

Lees meer
Pierrette Schoon

Soms kan ik alleen een douche en een treinkaartje bieden

Pierrette ontdekt dat een man een slaapplek vond in het park. Ze gaat met hem in gesprek en worstelt met het perspectief dat ze hem bieden kan.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Het bureau, het consultatiebureau

Het bureau, het consultatiebureau.. een bezoekje aan de GGD. Betuttelend? Of een plek voor een prettig gesprek? Jeugdverpleegkundige Anne-Katrien hoopt dat laatste.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Er was eens een groeiboekje

Het is nog donker buiten als ik de computer in mijn werkkamer opstart en de vaccinaties voor de ochtend klaar leg. Ik probeer me te concentreren op de lange lijst mails, maar word afgeleid door het geklets van een bijna 4-jarige peuter op de gang.

Lees meer

Help mijn penis is te klein

Stel je voor… Je hebt een dringende vraag. En niet zomaar een vraag. Nee, een vraag over seks! Als ik terug denk aan mijn eigen tienerjaren had ik een grote mond over dit onderwerp, maar inhoudelijke vragen stellen dat deed ik niet. Ik kan me nog herinneren dat ik in de brugklas een hele week mezelf heb afgevraagd wat beffen betekende omdat klasgenoten hier steeds woordspelingen over maakte. Ik durfde de vraag niet te stellen. Bang dat ik uitgelachen werd.

Lees meer

Zorgen op straat met digitale hulpmiddelen

Naast mijn gebruikelijke EHBO-tasje om zorg op straat te verlenen, ben ik nu ook bepakt en bezakt met toffe E-Health gadgets! Ik ga ermee proef draaien om te zien of het een verrijking is in mijn werk.

Lees meer
Danielle Oorsprong

Eén jaar lang modderhappen en kopje onder

Winter is coming. Op een paar fanatiekelingen na heeft iedereen zijn modderschoenen ingeruild voor een paar warme pantoffels. Dat geldt ook voor ons. Het afgelopen seizoen hebben we 17 modder- en obstakelruns bezocht. We hebben de sfeer geproefd, toiletten bekeken, met onze voeten door de modder gesjouwd, gespeurd naar mogelijkheden om handen te wassen en foto’s gemaakt van alles wat we wilden weten. Daarna hebben we vragen gesteld en antwoorden gekregen: van organisatoren en ruim 2600 deelnemers. Kortom: we hebben data verzameld.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier je naam en emailadres in als je een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.