GGD Hart voor Brabant
Ellis Hoogveld

Verder kijken dan de kilo’s

In de zomer 2018 ontmoette ik een gezin van een achtjarige Syrische jongen met de diagnose obesitas. Voor iemand van zijn leeftijd kan dat onder andere ernstige gevolgen hebben voor het functioneren van vitale organenIk maakte een afspraak met zijn ouders om samen te kijken hoe we de leefstijl van hun zoon én het gezin konden aanpassen.

Lees meer
Pierrette Schoon

Het Yes-gevoel van Pierrette

“Als ik iemand echt weer op weg heb kunnen helpen naar een gezonder en fijner leven. Dan denk ik YES!” Pierrette staat letterlijk elke dag op voor kwetsbaren; dak- en thuislozen in West-Brabant. Pierrette Schoon, verpleegkundige met passie.

Lees meer
Rob van Aalsburg

Zorgen over je gezondheid? Dan ben ik er!

Een telefoontje van een bezorgde moeder komt binnen bij de GGD. De kinderen hebben bij oma gespeeld en daar is een oud potje kwik omgevallen. De kurk is los geschoten en de kwik ligt op het tapijt. Of dat kwaad kan?

Lees meer
Salomé Zweekhorst

Vrijwillig naar de cel

“Forensisch artsen, Politie, Justitie, we hebben elkaar nodig om iets te betekenen voor slachtoffers, nabestaanden en arrestanten. Met mijn team van forensisch artsen sta ik 24/7 klaar voor medische zorg.” Salome, forensisch arts en betrokken bij mensen en maatschappelijke problemen.

Lees meer
Martijn Stijntjes

De geurende mestzak in het Beekse landschap

Ons Team Gezondheid, Milieu en Veiligheid ontving een mailtje van de gemeente Hilvarenbeek. Bewoners maakten zich grote zorgen over een geurende mestzak in het landschap. Martijn gaat op onderzoek uit.

Lees meer
Pascale Kokke

”Ik wil dat ze zich veilig, gehoord en gezien voelen”

Marie-Pascale Kokke werkt sinds juni 2018 als VoorZorgverpleegkundige bij GGD Hart voor Brabant. Ze begeleidt jonge aanstaande moeders vanaf ongeveer zestien weken in de zwangerschap totdat hun kind twee jaar oud is.

Lees meer
Karine van Drunen

Een ‘grote boodschap’ voor antibiotica

Ik onderzoek poep. Ja. Je leest het goed: poep. Poep van gezonde kinderen. Specifieke bacteriën in de poep testen we om te kijken of deze gewend zijn aan bepaalde antibiotica. Nieuwsgierig hoe dat een bijdrage levert over kennis over antibioticaresistentie?

Lees meer
Pierrette Schoon

De pijn van de hulpverlener

December. Een feestmaand van samendoen. De gedachte dat je iets voor een ander doet en niet altijd maar ‘neemt’ en dat je zonder oordeel openstaat voor je medemens in welke hoedanigheid dan ook. Dit gedachtengoed is, ook buiten feestmaanden, hét motto van het OGGZ team. Soms een moeilijke opgave die ons voor veel uitdagingen stelt. Zo ook toen ik Anando ontmoette. Wacht: ik vertel het jullie:

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier je naam en emailadres in als je een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.