GGD Hart voor Brabant

Blog

Inge van Zundert

De wereld kleurt roze: van ‘fisten’ tot angst voor HIV

In mijn vorige blogs heb ik vooral aandacht besteed aan één onderdeel van mijn werk, namelijk Sense. Sense is er speciaal voor jongeren tot 25 jaar voor al hun vragen op het gebied van seks, relaties en soa. Maar naast dit onderdeel gebeurt er ook nog een heleboel meer tijdens mijn werk als verpleegkundige seksuele gezondheid. Vandaag neem ik jullie graag mee in de wereld van mannen die seks hebben met mannen (MSM).

Lees meer
Yvon Dieks

Help, Rookrobot verstopt !

Wat als je een punt wil maken tijdens je voorlichting over roken.. en je punt valt in het water? Yvon Dieks schrijft over haar ervaring in het geven van voorlichting aan brugklassers over alcohol en roken.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

De eerste 1000 dagen

Hoorde jij al eens van de eerste 1000 dagen? Ik tot voor kort nog niet en zeker niet 21 jaar geleden. De eerste 1000 dagen zijn de dagen vanaf de conceptie tot de tweede verjaardag. De eerste 1000 dagen zijn volop in het nieuws. De minister schreef er een advies over. Maar waarom?

Lees meer
Danielle Oorsprong

Kennis delen = bruggen bouwen en pictogrammen maken

Danielle popelt om de resultaten van ons onderzoek openbaar te maken, maar ze zijn nog net niet klaar. Ondertussen ging Danielle in gesprek met organisatoren en deelnemers van modder- en obstakelruns en discussieerden met collega-professionals over hoe je de veiligheid van het parcours test en hoe we deelnemers informeren.

Lees meer
Noor Pleging

NIX18, óók bij de voetbal

Aan het begin van het jaar krijg ik een berichtje van de burgemeester van Aalburg. Nou krijg ik niet dagelijks berichtjes van deze ‘burgervader’ maar omdat hij ook portefeuillehouder Volksgezondheid is, benadert hij mij om de strijd aan te gaan tegen verleidingen zoals alcohol en drugs.

Lees meer
Pierrette Schoon

Soms kan ik alleen een douche en een treinkaartje bieden

Pierrette ontdekt dat een man een slaapplek vond in het park. Ze gaat met hem in gesprek en worstelt met het perspectief dat ze hem bieden kan.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Het bureau, het consultatiebureau

Het bureau, het consultatiebureau.. een bezoekje aan de GGD. Betuttelend? Of een plek voor een prettig gesprek? Jeugdverpleegkundige Anne-Katrien hoopt dat laatste.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Er was eens een groeiboekje

Het is nog donker buiten als ik de computer in mijn werkkamer opstart en de vaccinaties voor de ochtend klaar leg. Ik probeer me te concentreren op de lange lijst mails, maar word afgeleid door het geklets van een bijna 4-jarige peuter op de gang.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier je naam en emailadres in als je een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.