GGD Hart voor Brabant
Karien Wannee op kantoor bij de GGD Hart voor Brabant 2020

Praktijkopdracht NSPOH opleiding verpleegkundige M&G in coronatijd

“Als ik vol enthousiasme in september 2019 start met de opleiding Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid bij de NSPOH, weet ik dat het pittig zal worden. Maar ik ben blij met de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen. De eerste maanden verlopen volgens plan. Ik zit in een leuke groep verpleegkundigen vanuit de algemene gezondheidszorg en jeugdgezondheidszorg. Het is interessant om vanuit beide hoeken mee te krijgen hoe dingen gaan. Ook leer ik dingen over mezelf en hoe ik in mijn vak sta. En dan is daar ineens bij ‘mijn GGD’ de eerste patiënt in Nederland met een bevestigde COVID-19 besmetting."

Pandemie COVID-19 bereikt Nederland

En dan is daar ineens bij ‘mijn GGD’ de eerste patiënt in Nederland met een bevestigde COVID-19 besmetting. Al snel hebben we door dat de situatie grote omvang krijgt. Ik heb nauwelijks tijd om me bezig te houden met mijn opleiding. Er komt veel op ons af, al snel wordt een crisiscentrum ingericht en worden een kleine 200 collega’s vanuit andere afdelingen binnen de GGD opgeleid om te helpen waar nodig. Omdat we niet eerder met een uitbraak van deze omvang te maken hebben gehad in Nederland, zijn er met grote regelmaat aanpassingen in het beleid.

De NSPOH opleiding verbindt

Door corona krijgt mijn rol als verpleegkundige infectieziekten een andere invulling. Mijn rol komt meer te liggen op implementatie van beleid en coördinatie van alle teams (belteam, patiënten­contact, bemonstering en team administratie). Andere deelnemers aan de opleiding bellen mij om te vragen of wij al werkinstructies hebben opgesteld en of deze gedeeld kunnen worden. Mooi om te ervaren dat we elkaar weten te vinden buiten de opleiding om en elkaar zo kunnen helpen. Het wiel hoeft immers niet steeds opnieuw uitgevonden te worden!

Praktijk wordt praktijkopdracht

Ik word blij van meedenken in nieuwe processen en een bijdrage te leveren om hier vorm aan te geven. Zo ben ik betrokken geweest bij het proces rondom de teststraat voor (zorg)medewerkers.

Uiteindelijk heb ik mijn betrokkenheid bij dit proces, na overleg met Martine van der Kruk, mijn opleider bij de NSPOH, kunnen gebruiken als praktijkopdracht. Op deze manier kon ik ondanks de coronacrisis, toch verder met mijn opleiding!”

Verslag van Karien Wannée – de Smalen, Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid i.o. GGD Hart voor Brabant, afdeling infectieziekten
Deelnemer aan de opleiding Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid
Deze blog verscheen ook op de website de NSPOH en van Captise, mei 2020.

Plaats reactie

  • Вы сможете недорого заказать кухню в Москве и Московской области, руководствуясь огромнейшим ассортиментом фасадов, материалов, столешниц, фурнитуры. Предоставляем широкий ценовой диапазон, подберём вариант на ваш бюджет.
    [url=https://kuhnivisa.ru/skolko-dolzhna-stoit-kukhnya/]https://kuhnivisa.ru/skolko-dolzhna-stoit-kukhnya/[/url] Наша компания занимается производством качественных кухонных гарнитуров в традиционном стиле и в стиле модерн. Мы работаем в этом рынке с 2008 года. За это время сумели собрать команду больших профессионалов, создать материальные и технические условия для того, чтобы кухни на заказ нашей компании имели отличные функциональные и эстетические показатели.

    Gepost door: CharlieLiz op 04-09-2020 om 03:57