GGD Hart voor Brabant
Seks is een wonder

Seks is een wonder!

In mijn vorige blog vertelde ik over de nieuwe Sense-posters. Daarmee willen we Sense meer bekend maken bij jongeren. Sense is er voor jongeren die vragen hebben over seks. Ik ben sinds kort begonnen met de Sense opleiding. Jongeren mogen aan mij ALLES vragen over seks. En ik leer en leer en leer…

Libido bestaat niet!

Stel je voor: een jonge vrouw komt alleen bij mij op het spreekuur vanwege dat ze een probleem ervaart in haar seksleven. Als hulpvraag stelt ze dat haar vriend een heel hoog libido heeft en dat zij geen libido heeft. En dit zorgt voor spanning in hun prille relatie. De vrouw hoopt op een kant een klare oplossing zodat ze spontaan weer zin heeft in seks met haar partner. En je hebt net op de opleiding geleerd dat libido niet bestaat, of ja, een achterhaald begrip is. Waar begin je dan?

De pil en hormonen

Of dat je verschillende meisjes spreekt over het stoppen van het gebruik van de anticonceptiepil vanwege de grote hoeveelheid hormonen die ze (extra) in hun lichaam brengen. Maar deze redenering gaat helemaal niet op omdat de pil de eigen hormonen tijdelijk vervangt. Een aanname die ik zelf verrassend genoeg ook had en voor mij een reden is geweest om over te stappen op een ander anticonceptiemiddel. En in mijn jongere jaren had ik deze ‘nieuwe’ kennis ook zeker niet zomaar aangenomen, dus een taak voor mij weggelegd om hierin creatief te zijn.

Seks is complex

Wat een interessante opleiding! Eerlijk is eerlijk…na de eerste dagen liep ik wel wat verwonderd rond over hoe ingewikkeld seks kan zijn. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een wonder is dat zoveel mensen het als leuk en prettig ervaren! Wist je dat seks niet hoeft te beginnen bij een seksueel verlangen? Of dat vrouwen net zoals mannen iedere nacht ‘erecties’ hebben om de doorbloeding van de geslachtsorganen gezond te houden? Iedere keer sta ik weer versteld, maar het geeft me direct ook zoveel motivatie om met dit vak verder te gaan!

Meer weten over seks? Kijk op www.sense.info

Plaats reactie

  • Wat een verrassingen komen op je pad. Lijkt me boeiend en interessant. Go for it.

    Gepost door: Pien op 21-12-2017 om 16:08
  • Beste Inge, wat een mooie blog. Ik kan me voorstellen dat dit een interessante opleiding is! Laat je lekker verwonderen. Op die manier kun je andere mensen die je bijstaan. Succes in je werk!

    Gepost door: Anne Katrien Ausems op 20-12-2017 om 16:36
Inge van Zundert
Inge van Zundert

Ik ben Inge, 31 jaar oud, sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid.Verder ben ik: een verzot fan van healty food (ja ook chiazaden enzo!), mijn kat Pim, heb ik een grote liefde voor Afrika en reizen, boksen, festivalletjes en creëer ik kunstwerken met acrylverf.

Plaatsingsdatum
06-12-2017, 13:19