GGD Hart voor Brabant

Blog

Linda van Tilburg

Een grote hoop data

Er komt een tijd dat we eten, bewegen, wonen en slapen in data. Misschien zitten we zelfs al in deze nieuwe tijd. Zeker is wel dat er alleen maar meer data beschikbaar komt. Maar wat moeten we daar mee? Hoe pik je de belangrijkste informatie eruit?

Lees meer
Danielle Oorsprong

Klaar voor de start van de modder- en obstakelruns?

Het seizoen van modder- en obstakelruns is weer begonnen! Je kunt de weg niet op zonder een reclamebord te zien met sportende mensen onherkenbaar door de modder. Als sporter word ik daar enthousiast van. Ik ben gek op een sportieve uitdaging; ben graag buiten en mijn moeder zal beamen dat een beetje modder me nog nooit heeft tegengehouden (sorry mam).

Lees meer
Verpleegkundig Specialist Connie Rijlaarsdam

Een wereld te winnen in anticonceptie voor kwetsbare ouders

Soms zie je ineens de gezamenlijke blinde vlek. Ga je uit van een werkelijkheid, een aanname die helemaal niet juist blijkt. Daar kwam ik achter toen het wederzijdse vertrouwen groot genoeg was om met een vrouw verder in gesprek te gaan. Toen zij even niet in de survival-stand van alle dag stond. Toen ze openlijk en in vertrouwen kon praten over haar eigen ideeën, problemen en bezwaren voor goede anticonceptie.

Lees meer
Els Aerts

Dagje mee op de TBC

Op 24 maart is het Wereld Stop Tuberculosedag. Tuberculose (TBC) komt in Nederland nog steeds voor. De laatste jaren zelfs een beetje meer! TBC de wereld uit helpen, ook de missie van Els Aerts, medewerkster op de afdeling TBC-bestrijding. Loop je een dagje mee ‘op de TBC’?

Lees meer

Niemand is heilig

Liesbeth Schrover is functionaris gezondheid, voorlichting en opvoeding. Zij zet zich dagelijks in voor de gezondheid van senioren. "De leukste baan van de wereld", zegt zij hier zelf over.

Lees meer

Seks, seks en nog meer seks!

Anale seks, neuken, chlamydia, pus uit de penis… Het vliegt allemaal over de tafel. En mijn gezicht blijft geheel in de plooi. Inge van Zundert neemt je mee in haar ervaringen als Soa-verpleegkundige (in-opleiding). Dit is haar eerste blog.

Lees meer

Soms gaat je werk over leven en dood

Milieu en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vochtige woningen, stank, geluid, gevaarlijke stoffen en hinderlijke beestjes hebben effect op onze gezondheid. Ik ben Annemiek Backx, milieuverpleegkundige bij Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD.

Lees meer

Niemand verlaat zomaar huis en haard

In het dagelijkse leven werk ik als jeugdverpleegkundige op een consultatiebureau van de GGD. Ik kan dan zóveel doen voor ouders en kinderen; ik hoefde dus niet lang na te denken toen ons management vroeg mee in te springen op een crisisnoodopvang voor vluchtelingen.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.