GGD Hart voor Brabant

Blog

Danielle Oorsprong

Eén jaar lang modderhappen en kopje onder

Winter is coming. Op een paar fanatiekelingen na heeft iedereen zijn modderschoenen ingeruild voor een paar warme pantoffels. Dat geldt ook voor ons. Het afgelopen seizoen hebben we 17 modder- en obstakelruns bezocht. We hebben de sfeer geproefd, toiletten bekeken, met onze voeten door de modder gesjouwd, gespeurd naar mogelijkheden om handen te wassen en foto’s gemaakt van alles wat we wilden weten. Daarna hebben we vragen gesteld en antwoorden gekregen: van organisatoren en ruim 2600 deelnemers. Kortom: we hebben data verzameld.

Lees meer

Seks is een wonder!

In mijn vorige blog vertelde ik over de nieuwe Sense-posters. Daarmee willen we Sense meer bekend maken bij jongeren. Sense is er voor jongeren die vragen hebben over seks. Ik ben sinds kort begonnen met de Sense opleiding. Jongeren mogen aan mij ALLES vragen over seks. En ik leer en leer en leer…

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Over werkdruk en nieuwe kansen

Vanuit het verpleegkundig werkveld wordt er veel geschreven over de enorme administratieve belasting voor verpleegkundigen. Twitter staat er vol mee. De term verpleegkundige is nog nooit zo vaak gevallen in het regeerakkoord dan voorheen. Werkdruk: ook voor jeugdverpleegkundigen?

Lees meer

Het is gewoon maar groente en fruit

Meloenen, bananen en aubergines. Niets mis mee zou je zeggen. Groente en fruit, producten die goed passen binnen een gezonde levensstijl. Een uitgangspunt waar de GGD ook voor staat.

Lees meer

Wanneer doe je het goed?

Eten? Tuurlijk eet ik, wat denk je nou! “Ik laat iedere week 10 brooyen bezorgen en die zijn aan het eind van de week allemaal op. Enne vlees eet ik ook, zo’n rookworst snij ik in stukskes daar doe ik ook een week mee. Ja en groenten? Da’s voor konijnen daar doe ik niet aan mee. Fruit? Da lus ik nie…”

Lees meer
Charlotte van Ham-Castenmiller

Ik heb het je nu al 100x gevraagd…. schoenen aan, want we moeten NU naar school!

Herkenbaar!?!? Bij veel ouders waar ik thuis kom wel… De drukte van de vroege ochtend; aankleden, ontbijten, tanden poetsen, spullen pakken, schoenen en jas aan en hup…in de auto of op de fiets… Voor mij ook totaal herkenbaar, want soms is het een hele chaos om ze op tijd op school te krijgen.

Lees meer
Yvon Dieks

Heeft u een voorlichting nodig?

‘Yvon, wat doe jij eigenlijk de hele dag als GVO-medewerker?’ Tja, de functienaam zegt het eigenlijk al: Ik doe van alles op het gebied van Gezondheid, Voorlichting en Opvoeding (GVO). Maar zelfs met mijn onofficiële titel medewerker gezondheidsbevordering wordt nog niet duidelijk hoe ik mijn dagen vul. Samenvattend: voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan en een gezonde leefstijl promoten bij alle doelgroepen.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

De jeugdverpleegkundige dat ben ik!

Gisteren kwam een peuter van 3 ½ jaar mijn spreekkamer binnen. Moeder gaf het kindje de opdracht om “ de dokter” een hand te geven. Verlegen en mij niet aankijkend reikte hij mij de hand. Het eerste contact was gelegd. Moeder vertelde dat haar zoon het consultatiebureau wel heel spannend vond. Maar gelukkig was het ijs snel gebroken en konden we met het onderzoek beginnen.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier je naam en emailadres in als je een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.