GGD Hart voor Brabant

Blog

Anne Katrien Ausems

De jeugdverpleegkundige dat ben ik

Gisteren kwam een peuter van 3 ½ jaar mijn spreekkamer binnen. Moeder gaf het kindje de opdracht om “ de dokter” een hand te geven. Verlegen en mij niet aankijkend reikte hij mij de hand. Het eerste contact was gelegd. Moeder vertelde dat haar zoon het consultatiebureau wel heel spannend vond. Maar gelukkig was het ijs snel gebroken en konden we met het onderzoek beginnen.

Lees meer

Achter de voordeur

Ik ben Pierrette Schoon en werk als sociaal verpleegkundige bij de GGD. Ik sta klaar voor kwetsbare mensen die (tijdelijk) extra zorg nodig hebben.Ik deel graag mijn ervaringen want iedereen verdient de juiste zorg. Ik bel aan, de deurbel ziet zwart. De voordeur is behoorlijk versleten. Een vriendelijk ogende mevrouw met vervuilde kleding opent de deur. De geur die meekomt naar buiten is nauwelijks te verdragen.

Lees meer
Danielle Oorsprong

Met mijn voeten in de modder viel mijn plan in het water

Ons team Infectieziekten doet onderzoek naar gezondheidsklachten na survival-, modder- en obstakelruns. We kijken op locatie hoe het terrein en het parcours eruit zien. Achteraf vragen we deelnemers of ze gezondheidsklachten hebben gekregen, zoals blessures of (buik)griep. We vragen ook of ze de faciliteiten gebruikt hebben, bijvoorbeeld de toiletten. Zo leren we hoe vaak deelnemers klachten krijgen en wat hierop van invloed is. Helaas kan ik nu ook uit eigen ervaring spreken.

Lees meer
Charlotte van Ham-Castenmiller

Nee, nee, nee! Maar wat mag het kind WEL?

Dit is deel 1 over positief opvoeden. Ja…het is de bedoeling dat er meerdere delen gaan komen. Sinds 2 jaar ben ik werkzaam als jeugdverpleegkundige waarbij ik veel ouders ondersteun in de dagelijkse opvoeding van hun kind(eren). Daarnaast ben ik zelf ook moeder van twee jonge meiden (5 en 3 jaar oud) dus ik weet uit de praktijk ook alles van slapeloze nachten en driftbuien.

Lees meer
Danielle Oorsprong

Ons onderzoek naar modder- en obstakelruns, een project met een zwarte rand

Zaterdag 10 juni gaat de boeken in als een zwarte dag in de geschiedenis van de modder- en obstakelruns. Een deelneemster aan Venlostormt kwam niet meer boven water, nadat een andere deelnemer van de glijbaan bovenop haar terecht kwam. Zij overleed later in het ziekenhuis. Dit fatale ongeluk schokte de wereld van de obstakelruns, inclusief ons onderzoeksteam.

Lees meer

Zo helpen eten en drinken om langer zelfstandig te blijven

Hoe fijn is het wanneer je als senior nog zelfstandig woont in je vertrouwde omgeving en je eigen boontjes kunt doppen. Zo lang mogelijk gezond, blij en zelfredzaam blijven; dat willen we allemaal. En wat is nu een slimme manier om ouderen hierbij te ondersteunen? Phyllis den Brok vertelt.

Lees meer
Linda van Tilburg

Een grote hoop data

Er komt een tijd dat we eten, bewegen, wonen en slapen in data. Misschien zitten we zelfs al in deze nieuwe tijd. Zeker is wel dat er alleen maar meer data beschikbaar komt. Maar wat moeten we daar mee? Hoe pik je de belangrijkste informatie eruit?

Lees meer
Danielle Oorsprong

Klaar voor de start van de modder- en obstakelruns?

Het seizoen van modder- en obstakelruns is weer begonnen! Je kunt de weg niet op zonder een reclamebord te zien met sportende mensen onherkenbaar door de modder. Als sporter word ik daar enthousiast van. Ik ben gek op een sportieve uitdaging; ben graag buiten en mijn moeder zal beamen dat een beetje modder me nog nooit heeft tegengehouden (sorry mam).

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.